Despre Noi
Afla mai multe despre noi
Istoria Grupului Generali in Romania incepe in anul 1835, odata cu infiintarea primei sucursale, in cel mai mare oras comercial romanesc al epocii, Braila, si avand, in principal, ca obiect de activitate, asigurarea marfurilor transportate. 

La data de 19 martie 1897, tot la Braila, beneficiind si de capital romanesc, prin participarea Bancii Marmorosch Blank&Co., se infiinteaza Societatea Romana de Asigurari Generale. Aceasta a reusit, chiar de la inceput, in principal datorita puternicelor sale legaturi internationale, ca politele de transport emise sa fie agreate pentru prima data de bancile si institutiile din strainatate, avand acelasi regim cu marile societati de asigurare din Occident. 
 
In 1889 societatea isi muta sediul la Bucuresti, iar mai apoi isi schimba numele in GENERALA - Societate Romana de Asigurari Generale. Societatea cunoaste o dezvoltare rapida, astfel incat, in anul 1935, Generala devine numarul unu pe piata asigurarilor din Romania, fiind actionara la mai multe societati de asigurare din tara, cum ar fi: Dacia-Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana. 
 
In anul 1948, datorita contextului politic, Grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana si, implicit, din Romania. 
 
Dupa o pauza de 45 de ani, in anul 1993 Generali revine pe piata din Romania. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale.

In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, iar numele companiei devine GENERALI Asigurari. 

In pofida mediului economic dificil, in numai doi ani compania, care vindea doar asigurari generale si cu preponderenta corporate, si-a completat portofoliul si cu asigurari de viata si s-a concentrat pe vanzarea de asigurari si pentru persoane fizice, lansand noi produse adaptate cerintelor clientilor sai, persoane fizice.

Incepand din 2001, odata cu largirea portofoliului prin incheierea de asigurari de viata, Generali acorda o atentie sporita clientilor sai persoane fizice si corporatii. in acest sens, au fost lansate noi produse din categoria asigurarilor de viata.
 
Aceasta perioada este recunoscuta ca o perioada de consolidare a companiei pe piata romaneasca de asigurari, prin dezvoltarea de produse noi si imbunatatirea permanenta a serviciilor.

In 2007, Generali Romania se lanseaza pe recent infiintata piata a pensiilor private obligatorii din Romania, reusind performanta de a se situa, la doar un an de la lansarea companiei Generali Pensii, in topul primilor 3 administratori, cu un numar de aproape 500.000 de participanti si o cota de piata de 9,4%.

Tot in 2007, tarile din Europa Centrala si de Est ale Grupului Generali intra sub coordonarea noului Holding, cu sediul la Praga, Generali CEE Holding B.V. Noua entitate este rezultatul join-venture-ului realizat de Grupul Generali si Grupul ceh PPF pentru operatiunile din Europa Centrala si de Est.

Anul 2009 marcheaza intrarea companiei Generali Pensii pe piata pensiilor facultative (Pilonul III), dar si achizitionarea de catre Generali CEE Holding a companiei de asigurare ARDAF, care devine, astfel, parte a Grupului Generali.

Este anul in care Generali Asigurari si Ardaf fuzioneaza dand nastere unei noi companii, Generali Romania, o companie mai puternica in piata romaneasca de asigurari.

In prezent, Generali Romania se situeaza in top 10 companii de asigurare dupa volumul de prime brute subscrise in 2013, pe locul 6 in topul asiguratorilor de viata si pe locul 9 in topul asiguratorilor non-viata, cu un volum de business de 439 milioane de lei si o cota de piata de 5,3%.

Generali are cel mai echilibrat portfoliu de asigurari din intreaga piata, caracteristica ce defineste businessul sanatos al unei companii. Ponderea asigurarilor autor in total portofoliu este de 42%, urmata de asigurarile generale corporate cu 20%, asigurarile de viata cu 19%, asigurarile de locuinte cu 13%, asigurari de calatorie in straintate 3% si alte tipuri de asigurari.

Generali este lider pe segmentul asigurarilor de calatorie in strainatate, dupa volumul de prime subscrise si lider pe asigurarile de daune la proprietati. Se situeaza pe locul 5 in topul asiguratorilor de property si in topul asiguratorilor de Casco. Compania este recunoscuta in intreaga piata pentru expertiza in domeniul asigurarilor, pentru calitatea serviciilor oferite clientilor sai si pentru plata rapida a despagubirilor.

Cei 77.000 de angajati ajuta peste 65 de milioane de clienti din jurul lumii, administrand active de peste 500 miliarde de Euro.

Compania a fost premiata in ultimii 9 ani pentru calitatea serviciilor si pentru fair-play-ul demonstrat in relatia cu clientii. Iar in 2014 a primit Premiul Produsul Anului in asigurari generale, pentru Polita Multi-Risc IMM.

Generali este prezenta in toate orasele importante ale tarii, cu peste 88 de agentii si puncte de lucru, reusind in fiecare zi sa protejeze in mod activ si sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor.