Despre Noi
Afla mai multe despre noi

Generali este unul dintre cei mai mari jucatori, in domeniul asigurarilor, la nivel mondial. Povestea Generali a luat fiinta in urma cu aproape doua secole, in orasul Trieste, in anul 1831. Erau vremuri de prosperitate pentru oras, gratie castigarii statutului de port liber, dezvoltarii economice impulsionate de Imperiul Austro-Ungar prin sprijinul acordat comertului, dar si expansiunii urbane.

Un om de afaceri fascinat de teoria si practica asigurarilor, Giuseppe Lazzaro Morpurgo, si-a concentrat experienta si cunostintele in transpunerea in realitate a celui mai ambitios vis al sau: crearea unei companii care sa opereze in toate ramurile asigurarilor, pe un teritoriu cat mai vast. In primii ani, compania s-a extins rapid si si-a deschis agentii in cele mai mari orase din Imperiu, de la Viena pana la Praga si Pesta, dar si in cele mai mari porturi din Europa, incepand cu Bordeaux si Marsilia.

In 1848, compania din Trieste a decis sa renunte la titulatura Austro-Italiche si la emblema Imperiului Habsburgic - vulturul, pastrand doar denumirea de Assicurazioni Generali. Managementul venetian a adoptat pentru businessul italienesc emblema Leului Sfantului Marcu, pe care o regasim si astazi in sigla companiei.

In prezent, Grupul opereaza in 60 de tari, are 77.000 de angajati care serviseaza peste 65 de milioane de clienti in intreaga lume si un volum de business de 66 miliarde de euro la nivelul anului 2013.

Generali este una dintre cele mai mari 50 de companii la nivel mondial, conform Topului realizat de Fortune Global 500, care administreaza active de peste 500 miliarde de euro si care detine pozitii de lider in Italia, Germania si Franta.